Welkom in groep 1/2 b

Geplaatst op dinsdag 9 oktober 2018

Welkom op de pagina van groep 1/2 b!

Wat leuk dat u een kijkje komt nemen op onze groepspagina.

Op maandag en dinsdag staat juf Huda voor de klas en juf Shaamly op de woensdag, donderdag en vrijdag.
Op woensdag en vrijdag hebben wij gym van meester Remon.
Wij beginnen elke dag om 8.30 uur en om 14.00 uur gaan de kinderen naar huis.

Naast het spelen in de kleutergroep leren wij heel veel belangrijke dingen zoals cijfers, meten, wegen, letters, woorden, hoe we met elkaar omgaan en nog veel meer!

Wij werken met de methode Onderbouwd. Met behulp van Onderbouwd stimuleren we de ontwikkeling (taal, rekenen, motoriek) van onze kinderen op een speelse, bewuste en doelgerichte manier.

Dit schooljaar werken wij met Logo 3000. Met behulp van Logo 3000 breiden wij spelenderwijs de woordenschat van de kinderen uit.

Om de sociaal-emotionele vaardigheden te oefenen werken wij met de methode PBS en Kwink. Positive Behavior Support, afgekort PBS, is een schoolbrede methode die zorgt voor een positief schoolklimaat door heldere gedragsverwachtingen die worden aangeleerd, gevisualiseerd en beloond. Om hier goed mee te kunnen oefenen is een veilige groep van belang. Hiervoor gebruiken wij onder andere lessen uit de methode Kwink.

In de klas hebben wij een databord. Werken met een databord in de klas werkt voor de kinderen zeer verhelderend en motiverend. Op een databord is zichtbaar wat de groepsregels zijn, wat de missie van de groep is en aan welke doelen er wordt gewerkt.

Wij zijn groep 1/2 b.
Alle kinderen doen altijd goed mee.
Wij willen knutselen, bouwen, lezen en rekenen, maar natuurlijk willen wij ook graag mooie dingen tekenen.
Tijdens het werken, gymmen en spelen leren wij alles met elkaar te delen.