Vuurtorennieuws nr.81- juni 2019

Geplaatst op maandag 3 juni 2019

Beste ouders/verzorgers

Zwerfboekenkastje, de commissaris van de koning, meneer Krulsnor en 200 boeken

Afgelopen woensdag was er bezoek op De Vuurtoren.

De commissaris van de Koning de heer Leen Verbeek bracht De Vuurtoren een bezoek. Hij ontving een zwerfboek van zijn collega Jetta Klijnsma commissaris van de koning in Drenthe uit handen van Pascale van Amelsfoort van de Stichting zwerfboeken. Dit boek (Pluk van de Petteflet) overhandigde hij aan ons. De Vuurtoren is sinds woensdag eigenaar van een zwerfboeken station. Een klein kastje in de vorm van een huis met daarin boeken. Die boeken mogen worden geleend door kinderen van De Vuurtoren. Hebben zij het boek uit gelezen dan brengen ze het terug naar het kastje en kiezen wanneer zij dat willen een ander boek. Na een poosje mogen deze boeken ook gaan zwerven. Hebben kinderen zelf boeken die in goede staat zijn maar die ze niet meer lezen dan mogen ze die meenemen en stoppen we ook die boeken in het kastje zodat andere kinderen deze boeken kunnen gaan lezen.

19vuurtorennieuws nr 81 juni