Verteltassen

Geplaatst op donderdag 9 oktober 2014

Verteltassen

Dit jaar zijn we op de Vuurtoren begonnen met het Verteltassen project.

Wat is een verteltas?

Een verteltas is een kleurrijke stoffen tas met daarin een mooi prentenboek.

Een thema uit het boek is uitgewerkt met behulp van een informatief boek, attributen en spelletjes. De thema’s worden bedacht door de moeders die samen de tas en inhoud maken.

De inhoud van de verteltassen.

De inhoud van de verteltassen helpt kinderen spelenderwijs om samen met de ouders hun woordenschat uit te breiden, om ideeën, gevoelens, sociale vaardigheden te ontwikkelen en te bevorderen.

In de tas is ondersteunend materiaal aanwezig om de woordenschat te vergroten, de fantasie te prikkelen, de rekenvaardigheid te bevorderen.

Met de verteltassen kunnen de kinderen op hun eigen manier het verhaal beleven.

Verteltassen worden op school gemaakt door ouders. De verteltassen zijn voor peuters en kleuters. De tassen mogen mee naar huis, de kinderen ervaren dat een boek bijzonder is en dat je daar op een goede manier mee om gaat .Dat het heel speciaal is om zo’n mooie tas mee naar huis te krijgen. Zij kunnen met behulp van hun vader, moeder, broertje of zusje het boek lezen en de inhoud van de tas bekijken en er mee werken.

Doelstelling van verteltassen.

De Verteltas stimuleert het lees- voorlees plezier, breidt de woordenschat uit, stimuleert de taalontwikkeling en moedigt het samenspelen en samen lezen aan.

Wanneer worden de Verteltassen gemaakt?

Er wordt 1x in de 14 dagen aan de Verteltassen gewerkt. Dit is op de dinsdagmiddag van 13.15- 15.15 uur op de Vuurtoren.