Passend onderwijs

Vanaf augustus 2014 is er veel veranderd m.b.t. het onderwijs aan kinderen met een speciale hulpvraag: Het Passend Onderwijs. De kern van het plan is:

• Geen kind tussen wal en schip;
  • Voor elk kind een passende plek in het onderwijs;
  • Een dekkend net van samenwerkende besturen uit het primair, voortgezet en speciaal onderwijs om dit te kunnen realiseren;
  • Betrokkenheid op basis van gelijkwaardigheid van iedereen (bestuur, management, personeel en ouders).

Passend onderwijs kan op veel manieren worden vormgegeven. Scholen en regio’s krijgen meer mogelijkheden om die dingen te doen die bij de eigen situatie passen. Wilt u meer weten over passend onderwijs, neem dan eens een kijkje op de website www.passendonderwijs.nl.

In het kader van passend onderwijs is er een School ondersteuningsprofiel gemaakt. Hieronder een korte samenvatting van dit profiel.