Kans Centrum voor Jeugd en Gezin

Voor alle vragen over opgroeien en opvoeden kunt u voortaan terecht bij het Kans Centrum voor Jeugd en Gezin, afgekort tot CJG. Het CJG geeft kosteloos advies over het opgroeien en opvoeden van kinderen in alle leeftijden. Het CJG is er voor alle kinderen, jongeren, ouders, verzorgers en opvoeders.

Als het nodig is helpt het CJG bij het zoeken naar mensen of instanties die u en uw kind(eren) verder kunnen helpen.

Samenwerken                                                                                                                                             In het CJG verband werken diverse organisaties samen, zoals; peuterspeelzalen, basisscholen, kinderdagverblijven, de jeugdgezondheidszorg van Icare en GGD, Maatschappelijke Dienstverlening, gemeente Lelystad, Bureau Jeugdzorg, MEE, IJsselgroep, Buurtcentra. Het is de bedoeling dat u niet meer het gevoel heeft van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Vanaf nu heeft u voor al uw vragen over opgroeien en opvoeden een vast aanspreekpunt.

Maak gebruik van het inloopspreekuur

Heeft u vragen over eten, slapen of bedplassen? Luistert uw kind soms niet, begint uw kind te puberen of heeft u een andere vraag over opgroeien en opvoeden? Op de school van uw kind kunt u gratis gebruik maken van het inloopspreekuur.

De CJG consultent is jeugdverpleegkundige en heeft veel kennis van uiteenlopende zaken rondom het opgroeien en opvoeden van kinderen. Kan zij uw vraag onvoldoende beantwoorden, dan helpt ze u graag verder met het vinden van de juiste persoon.

De data en tijden van het inloopspreekuur vind u terug op de posters die binnen school hangen of u kunt dit navragen bij Sarah.

Over het Kanspunt                                                                                                                                                   Kanspunt Lelystad zorgt dat alle kinderen mee kunnen doen. Ook kinderen uit gezinnen die het financieel wat minder hebben. Het Kanspunt is ondergebracht bij het CJG. Zo kunt u bij één loket terecht voor al uw vragen.

Uw dochter wil graag op zwemles of op voetbal? Of uw zoon wil graag gitaar leren spelen? Als u een laag inkomen heeft, is het niet altijd mogelijk om deze zaken te betalen. De gemeente Lelystad, wil hierbij graag ondersteunen. Heeft u vragen over financiële mogelijkheden, zodat uw kinderen mee kunnen doen?

Kom dan ook naar het inloopspreekuur, de CJG consulent geeft u graag uitleg.

Bereikbaar

Op De Vuurtoren is Enneke van Uffelen uw CJG consulent. Wanneer u niet op het inloopspreekuur kunt komen, vraag dan aan de leerkracht van uw zoon/dochter of de CJG consulent met u contact opneemt.

Het CJG is voor vragen en afspraken 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via het vaste telefoonnummer 0320-231111 en de website; www.cjglelystad.nl.

Jongeren kunnen zelf informatie vinden via een eigen website; www.jonginlelystad.nl.

Voor inhoudelijke informatie over het Kanspunt CJG kunt u mailen met Miranda Valkhof., coördinator opgroei- en opvoedingsondersteuning. Mail adres m.valkhof@cjgleleystad.nl.