Schoolvoetbal Meiden

Geplaatst op maandag 13 april 2015

IMG_20150413_190602365 (Small) IMG_20150413_190542245 (Small)

13-04-2015

Vandaag, maandag 13 april, speelden onze topmeiden hun laatste twee wedstrijden van het schoolvoetbaltoernooi. Aangezien we 4e waren geworden in de poulefase gingen we helaas niet door naar de finale poule maar mochten we gelukkig nog wel twee wedstrijden spelen!

De eerste wedstrijd speelden we tegen het team van de Albatros. Het was een spannende wedstrijd met kansen voor beide teams. Cansu maakte een paar mooie reddingen en voorin waren Deeqo en Sükran gevaarlijk dichtbij een doelpunt. Na verloop van tijd werd de Albatros gevaarlijker en wisten ze te scoren. Onze meiden gingen uiteraard niet bij de pakken neer zitten en bleven knokken. Het harde werken werd beloond, na een mooie aanval wist Deeqo te scoren! Eindstand 1 – 1.

De tweede wedstrijd speelden we tegen de Tjalk. In de poulefase hadden we al tegen Tjalk 1 gespeeld, nu speelden we tegen Tjalk 2. Dit was wederom een spannende wedstrijd waarin beide teams niet voor elkaar onder deden. Na een aantal schoten op het doel, welke helaas net naast gingen bleef het een tijd lang 0 – 0. In de laatste paar minuten van de wedstrijd was er schot op doel van de Tjalk. Cansu wist mooi te redden maar de bal kwam in tweede instantie weer voor de voeten van een speelster van de Tjalk, welke vrij in kon schieten. Eindstand 1 – 0 in het voordeel van de Tjalk.

Het Schoolvoetbaltoernooi zit er voor ons meidenteam op. Als aandenken aan het toernooi kreeg iedereen nog een vaantje. Cansu, Deeqo, Sükran, Sheda, Faiza, Lola, Dounia en Fardowso: Jullie hebben het fantastisch gedaan, zowel op voetbalgebied als op het sportieve vlak! Complimenten voor jullie allemaal! Via deze weg willen wij ook alle supporters die ons gesteund hebben enorm bedanken voor het aanmoedigen.


team_meiden (Medium) actie_meiden (Medium)

07-04-2015

Vandaag heeft ons meidenteam de 2e ronde in de poulefase gespeeld. Na ruim een week rust konden de meiden vandaag weer vol aan de bak! De eerste wedstrijd speelden we tegen de Tjotter. De tjotter had een aantal behendige speelsters maar onze verdediging hield lang stand. Helaas konden we niet voorkomen dat de Tjotter twee keer kon scoren. Eindstand 2 – 0 in het voordeel van de Tjotter.

De tweede wedstrijd speelden we tegen de Regenboog. De Regenboog had een aantal meiden in het team met veel voetbalervaring en dit was goed te zien in het veld. Met mooie en snelle aanvallen waren ze een plaag voor ons middenveld en verdediging en wisten ze maar liefst vijf keer te scoren. Wat enorm knap was, was dat onze meiden bleven knokken en dit resulteerde in een aantal kansen. Helaas gingen deze er niet in.  Eindstand 5 – 0 in het voordeel van de Regenboog.

Groot compliment voor onze toppers dat ze niet opgeven en er voor blijven gaan!!

We zijn 4e geworden in de poulefase en gaan door naar de volgende ronde. Dit zijn tevens onze laatste wedstrijden van het toernooi.

Aankomende wedstrijden:

Meiden
Maandag 13 april
18:00 Vuurtoren – Albatros veld 4a
18:30 Tjalk 2 – Vuurtoren veld 4a

Als school hechten wij enorm veel waarde aan fair-play. Daarom hebben alle deelnemers aan het toernooi het fair-play contract ondertekend. De fair-play regels gelden niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de toeschouwers. Uiteraard zouden we het leuk vinden wanneer u onze teams komt aanmoedigen, wij willen alleen wel iedereen oproepen om zich sportief te gedragen langs de lijn, zowel tegen eigen spelers, tegenstanders en scheidsrechters!


30-03-2015

Vandaag heeft ons meidenteam de eerste wedstrijden van het schoolvoetbaltoernooi gespeeld. Het team bestaat uit de volgende meiden: Faiza, Cansu, Sükran, Lola, Sheda, Dounia, Deeqo en Fardowso. Na vier voorbereidende trainingen ging het toernooi eindelijk beginnen!

De eerste wedstrijd was het enorm wennen. Tijdens de trainingen hebben we voornamelijk 4 tegen 4 geoefend, nu speelden we 7 tegen 7 op een groot veld en dat is toch even wat anders! We speelden tegen de Tjalk waarvan een aantal meiden veel voetbalervaring hadden. Na hard werken konden we helaas niet voorkomen dat de Tjalk 5 keer kon scoren, de einduitslag was uiteindelijk 5 – 0 in ons nadeel. Toch bleven onze toppers enorm sportief en positief, mooi om te zien!

De tweede wedstrijd tegen de Boeier verliep een stuk beter. Er werd al echt gevoetbald en de meiden  konden door goed veldspel de bal naar elkaar overspelen. Dit resulteerde na een mooie aanval in een doelpunt van Deeqo. Door goed te verdedigen en puik keeperswerk van Sükran konden we deze voorsprong behouden en wonnen we met 1 – 0. Goed gedaan meiden en op naar volgende week!