Schoolfruit weer gestart

Geplaatst op vrijdag 15 november 2019

Ook dit jaar doen wij op de Vuurtoren weer mee met het EU-Schoolfruit programma. Van 11 november t/m 17 april krijgen alle kinderen op school gratis drie porties groente en fruit per week. Op woensdag, donderdag en vrijdag wordt dit aan de leerlingen uitgedeeld. Bent u benieuwd wat er iedere week wordt geleverd? Dit kunt u bekijken op de site van www.euschoolfruit.nl/schoolfruitnieuwsbrief

Ook zijn er lessen over fruit, groente en gezonde voeding. Met EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten fruit en groente te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook leuk!

Het EU-Schoolfruitprogramma is een goede start om de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit per dag te halen.

Het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma is een initiatief van de Europese Unie, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en het Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit. Het programma wordt ondersteund door het Voedingscentrum.

Op naar een lekker en gezond schooljaar!