vuurtoren

Onze school is verdeeld in jaargroepen, waarin de kinderen ongeveer dezelfde leeftijd en hetzelfde niveau hebben.

Wanneer het niveau van een kind niet aansluit bij de rest van de groep zal dit kind zoveel mogelijk aan een eigen, aangepast programma binnen de groep gaan werken.

Met extra begeleiding van de eigen leerkracht en de RT-er zal worden geprobeerd de achterstand zo klein mogelijk te houden en indien mogelijk te verkleinen. Voor kinderen die meer uitdaging nodig hebben zijn er voldoende materialen.

Naast het normale lesprogramma worden door het gehele jaar heen activiteiten georganiseerd. Culturele activiteiten zoals een bezoek aan een voorstelling of museum; sportactiviteiten zoals het voetbal- en korfbaltoernooi; de play-backshow en de traditionele feesten als Sinterklaas, Lentefeest en het Eindejaarsfeest.

De kinderen vanaf groep 6 gaan ook op de fiets naar activiteiten toe. Tijdens de lessen verkeer wordt aandacht besteed aan veiligheid in het verkeer en het rijden in een grote groep. Het is fijn als ouders bereid zijn om als begeleiding mee te gaan. Jongere kinderen gaan wandelen of ouders worden gevraagd om met de auto het vervoer te verzorgen.