Politiekids

De Politiekids, is een groep kinderen die onder begeleiding van de politie ervaring opdoen met politiewerk en zo de vaardigheden ontwikkelen en de kennis opdoen die daarvoor nodig is. Politiekids mogen helpen om de wijk veiliger te maken en te houden, door anderen aan te spreken maar zelf ook het goede voorbeeld te geven.

Tijdens het Politiekids-programma, een half jaar intensieve training op gebied van weerbaarheid en conditie, zetten de kinderen zich in voor de veiligheid en leefbaarheid van de wijk. Zij verstrekken bijvoorbeeld informatie aan bewoners en aan verkeersdeelnemers. De kinderen ontwikkelen vaardigheden en verwerven kennis die nodig is om deze taak adequaat te vervullen. Op deze manier worden ze zich ook meer bewust van hun eigen gedrag en worden de kinderen al jong vertrouwd gemaakt met het eigen maken van verdraagzaamheid en respect.

Politiekids is een samenwerking tussen Politie Lelystad, Sportbedrijf Lelystad, Libra Sport, Gemeente Lelystad, Woningbouwvereniging Centrada en Welzijn Lelystad.

Geen berichten gevonden