New City Kidz

Geplaatst op dinsdag 27 februari 2018

New City Kidz
Leerlingen van groep 6, 7 en 8 van De Vuurtoren hebben een maquette gemaakt waarin ze op schaal voor New City Kidz hun droomwijk bouwden.
Veel groen, een mooie plek voor oud en jong, huizen met zonnepanelen in mooie kleuren, veel ruimte om te spelen en natuurlijk ook een mooie speeltuin.
We zijn ter voorbereiding naar een museum geweest en leerden werken met een 3D printer. Zo leerden we hoe je op schaal kon bouwen en hoe groot iets ongeveer moest worden.
Donderdag 22 februari mochten ze naar de bibliotheek. Vol trots hebben ze daar mogen vertellen hoe ze te werk zijn gegaan. Wethouder Elly van Wageningen heeft ook een huis op onze maquette gezet. Wat hebben alle kinderen weer veel geleerd. Nadenken over de wijk van de toekomst, bouwen op schaal, samenwerken en presenteren. Als kers op de taart in de avond naar de bibliotheek en daar samen met de andere deelnemers mogen schitteren. Dit is voor herhaling vatbaar.