“Met plezier bewegen is belangrijk voor kinderen!”

Geplaatst op vrijdag 19 februari 2016

bewegen

Simone de Vries, coördinator van de Vakgroep Bewegingsonderwijs van Stichting SchOOL in Lelystad benadrukt het belang van een vakleerkracht voor bewegingsonderwijs.  “Door alle kinderen met plezier te laten bewegen is de kans groter dat zij later voor een actieve en gezonde leefstijl kiezen. Voor plezier is het van groot belang dat kinderen op hun eigen niveau kunnen bewegen en ontdekken welke sport bij hun past. Een vakleerkracht is daar expert in.”

Vakgroep Bewegingsonderwijs, om trots op te zijn!
In Lelystad is het best bijzonder hoe het (binnenschoolse) bewegingsonderwijs door vakleerkrachten wordt gegeven zonder een bijdrage van de gemeente Lelystad. “We gaan binnen Stichting SchOOL voor goed onderwijs voor alle kinderen. Dat geldt natuurlijk voor rekenen en taal maar ook voor bewegingsonderwijs. Onze vakleerkrachten geven aan onze 21 scholen bewegingsonderwijs en aan 10 scholen van andere Lelystadse schoolbesturen”, aldus De Vries. De vakgroep met 20 vakleerkrachten organiseert naast de gymles ook sportactiviteiten in en buiten de school. Van kampen (Vlieland en Zeewolde) en sportdagen (atletiek, survival, spelkar) tot schoolsporttoernooien (handbal, voetbal, korfbal) en naschoolse activiteiten (Club Sportief).

Op basisscholen moeten voortaan alleen nog afgestudeerde sportleraren gymles geven. Dat staat in een initiatief wetsvoorstel van de VVD dat deze week wordt ingediend. Uit het recent gepubliceerde plan van aanpak van staatssecretaris Dekker van het ministerie van OC&W blijkt dat Lelystad zelfs in de top 10 staat van steden die voldoen aan het geven van 2 lesuren bewegingsonderwijs per week als ook aan het aandeel lessen dat wordt gegeven door een bevoegd docent.

“Lelystad mag trots zijn op hoe we hier goed bewegingsonderwijs organiseren voor onze kinderen en samen met partners werken aan sportactiviteiten die passen bij de ontwikkeling van het kind! Bent u als ouder nieuwsgierig naar het bewegingsonderwijs aan uw kind. Vraag de directeur of vakleerkracht en kom eens een kijkje nemen.”

koprol

Fotobijschrift: Vakleerkracht Edo Oosting met een leerling van SBO De Watergeus