Lessen Democratie in groep 6

Geplaatst op dinsdag 20 september 2016

Vandaag heeft groep 6 hun eerste Democratie en Burgerschaples beleefd. De les ging specifiek over wat democratie nou eigenlijk is en hoe zien wij dit terug in alledaagse dingen? De kinderen konden het zelfs terugvinden in de film ‘Chickenrun’. Daarnaast leven wij in groep 6 ook in een minidemocratie en wij stemmen heel vaak op bepaalde groepsplannen zoals: groepsafspraken, de missie en onze doelen. De kinderen weten nu wat meer over de Kinderwijkraad, zij hebben een formulier en sticker mee naar huis gekregen en door middel van die brief kunnen zij zich hiervoor opgeven. Het strookje mag bij mij (juf Laura) ingeleverd worden. Uw kind wordt dan uitgenodigd na een eventuele loting. Eén kind heeft zich al opgegeven!

Les 2 & 3 staan nog meer in het teken van Democratie en Burgerschap, zo gaan zij onder andere: plannen bedenken, debatteren en echt stemmen!