Koningin Máxima opent 50e Resto in Lelystad

Geplaatst op donderdag 20 april 2017

Vandaag (20 april) opende Hare Majesteit Koningin Máxima in Lelystad het 50e Resto.

Hierbij waren Casper en Maryam uitgenodigd (zij hebben al een 10-weekse cursus gevolgd bij het KinderResto). Khadija uit groep 7 en ik (Petra) zijn als genodigden van Casper en Maryam (nadat de  Centrale Eindtoets was afgerond) met hen meegegaan naar het afsluitende gedeelte van de opening van het 50e Resto.

Na het vertrek van Hare Majesteit Koningin Máxima was er nog een lunch georganiseerd waarvan we heerlijk hebben gesmuld.

Het 50ste Resto is een KinderResto. Tijdens de opening laten kinderen aan koningin Máxima zien wat ze in het KinderResto geleerd hebben op het gebied van gezonde leefstijl en voeding. De Koningin bezoekt de nieuwe kinderchefs in de keuken, spreekt met vrijwilligers en opent het 50ste Resto samen met buurtkinderen.

Als officiële afsluiting van het programma ontvangen de kinderen het KinderResto certificaat uit handen van de burgemeester. Resto VanHarte ambassadeur Joris Linssen is ceremoniemeester tijdens deze dag.

Wat een bijzondere belevenis was dit.

We hoorden ook nog dat er voor de komende cursus die vanaf 4 mei zal starten nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. Geef je dus snel op als je nog wilt kunnen deelnemen.