JINC

Als je niet weet wat er te koop is, kan je ook niet kiezen. Klinkt logisch, maar voor veel jongeren gaat die wijsheid niet op. Ze moeten namelijk wél kiezen. Ook als ze geen idee hebben wat ze kunnen en willen worden.

Om kinderen kennis te laten maken met eventuele toekomstige beroepen organiseert JINC Bliksemstages. Hierbij worden kinderen van de basisschool naar bedrijven gestuurd voor een korte, krachtige kennismaking met een aantal beroepen.  Daarbij steken ze de handen uit de mouwen: ze doen een ochtend lang echt ervaring op.

Deze praktische, doelgerichte aanpak werkt, op een aantal manieren. In de eerste plaats vergroot het de kennis van leerlingen over wat er te koop is op de arbeidsmarkt. Ze krijgen bovendien een reëel beeld van wat diverse beroepen inhouden. Ook vergroot het, in bredere zin, hun horizon. Daardoor groeien ze op persoonlijk vlak.

Alle leerlingen van groep 7 en 8 van De Vuurtoren gaan twee keer per jaar op Bliksembezoek.