Groep 7 staat in de Flevopost!

Geplaatst op vrijdag 1 november 2019

Leerlingen De Vuurtoren leren hoe ze een krant maken

Lelystad – Groep 7 van basisschool De Vuurtoren in Lelystad kreeg dinsdag een gastles journalistiek van Donna Oevering en Kiona van Commenée van Flow Media. De leerlingen leerden van alles over journalistiek en hoe de FlevoPost wordt gemaakt.

De kinderen leerden hoe een krant wordt gemaakt en hoe een journalist interviewt en verhalen schrijft. Ook deden ze een korte quiz, waarin ze een paar vragen moesten beantwoorden over nieuws, open en gesloten vragen en meningen.

Zelf een artikel schrijven

Ze kregen ook een kort nieuwsbericht dat ze mochten beoordelen. Tot slot mochten ze zelf ook ervaren hoe het is om journalist te zijn. Zij vroegen de gastdocenten het hemd van het lijf en ging vervolgens zelf aan de slag om een kort artikel over de gastles te schrijven. ‘De kinderen waren enthousiast. De sfeer was gezellig en iedereen deed goed mee’, blikken Donna en Kiona tevreden terug.

IMC Basis

Op een groeiend aantal basisscholen in heel Nederland krijgen leerlingen van groep 7 en 8, twee jaar lang, elke week, onder schooltijd les van bevlogen gastdocenten. Dat wordt georganiseerd door IMC Basis. Anne Kinket, coördinator en fondswerver: ‘IMC Basis vult het reguliere schoolaanbod aan en zorgt ervoor dat leerlingen journalistiek, wetenschap, recht, geneeskunde, beeldende kunst ervaren en ontdekken samen met de gastdocenten. In Lelystad is IMC Basis voor het derde jaar gestart in september.’