CrossFit4Kids!

Geplaatst op donderdag 3 maart 2016

Vrijdag 26 februari had groep 4 wel een hele speciale gymles: Van onze eigen Crossfit-Goeroe Juf Zoë kreeg groep 4 een heuse CrossFit4Kids training! CrossFit is een intensief en afwisselend fitness programma, waar plezier aan bewegen een belangrijk aspect is. Het is echt hard werken, en een sterk en fit lichaam is je beloning. Juf Zoë beoefend deze sport al heel erg lang en haar huis en tuin zijn er zelfs speciaal voor ingericht!

De les werd gestart met een leuke warming-up waarbij de kinderen al liggend in de plank houding (steunend op tenen en ellebogen) een grote fitness bal weg mochten slaan met hun vuist of hoofd. Na de warming up werd de klas verdeeld in drie groepen. Elke groep ging 7 minuten achter elkaar een bepaalde oefening doen, waaronder optrekken, sit-ups, springen op een bank en zware kettle-bells optillen. Na 7 minuten werd er gewisseld.
De les werd afgesloten met een intensieve eindoefening waarbij onze CrossFit toppers zelfs 8!!! rondjes door de zaal moesten rennen! Het was prachtig om te zien hoe goed alle kinderen hun best deden en er volledig voor gingen. Dat was ook goed te zien aan alle koppies aan het eind van de les: Knalrood en volledig bezweet! Alle kinderen gingen met een voldaan en fit gevoel naar de kleedkamer om vervolgens de welverdiende voorjaarsvakantie in te gaan. Juf Zoë, enorm bedankt voor deze ontzettend leuke en sportieve gymles!!!