4e plaats schoolvoetbaltoernooi!

Geplaatst op woensdag 22 april 2015

22-04-2015

Vanavond stond de laatste wedstrijd van het schoolvoetbaltoernooi op het programma. We mochten spelen tegen de Tjotter voor de derde plaats! In de finalepoule hadden we nipt verloren van de Tjotter met 3 – 2 dus we hadden nog wat recht te zetten. We begonnen sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde in een aantal goede kansen. De Tjotter was met name gevaarlijk met hoekschoppen, waarvan er zelfs één op de lat belandde. De ruststand was 0 – 0. In de tweede helft ging het spel op en neer. We kregen een vrije trap vlak buiten de zestien aangezien de keeper van de Tjotter hands maakte. De vrije bal werd helaas net tegen de muur aangeschoten. Vervolgens kregen wij op exact dezelfde wijze een vrije trap tegen welke door Soufian op miraculeuze wijze op de lijn werd tegengehouden. Aan het eind van de wedstrijd scoorden we nog maar het doelpunt werd helaas afgekeurd aangezien de scheidsrechter een handsbal had geconstateerd. Het werd dus tijd voor een zenuwslopende penaltyreeks…

De penaltyserie was enorm spannend. Onze penaltykiller Chakir stopte uiteindelijk 3 ballen en keek er één over. Helaas hield de keeper van de Tjotter er ook een aantal ballen uit en schoten we er één op de kruising en één bovenkant lat. Uiteindelijk won de Tjotter met een stand van 5-4 na 18 genomen strafschoppen.

Uiteraard was er teleurstelling na afloop maar dit zette zeg snel om in sportiviteit richting de tegenstander en scheidsrechter, prachtig om te zien. Onze toppers kunnen terugkijken op een enorm geslaagd toernooi waarin sportiviteit en vooral mooi voetbal de boventoon voerde! Een groot compliment voor Mohamed Jahouh, Soufian, Abdilkadir, Abdikarim, David, Arwin, Ouahib, Jayden, Chakir, Marouane, Zeyad, Jozef, Mohammed Abdulameer, Mohammed Al-Maliky, Mahad en Hicham.

Na afloop was er voor iedereen een bakje patat, glaasje ranja een mooi vaantje en voor ons als hele team een prachtige beker voor de welverdiende 4e plaats! Klasse jongens!

Via deze weg willen wij ook al onze trouwe supporters bedanken!!!


17-04-2015

Vanavond streden onze toppers voor een plek in de finale van het schoolvoetbaltoernooi. De tegenstander was de Driemaster. In de Poulefase hadden we de Driemaster met 1 – 0 verslagen maar dat bood uiteraard geen garanties voor een plek in de finale.
Er waren veel mensen op deze kraker afgekomen en de spanning in en om het veld was voelbaar vanaf het beginsignaal. We begonnen redelijk aan de wedstrijd alleen de scherpte van de dag ervoor ontbrak in het begin. Na verloop van tijd kregen we de wedstrijd meer onder controle en werd het wapen a.k.a. sneltrein Jayden in stelling gebracht door een steekpass vanuit het middenveld. De keeper van de Driemaster kwam goed uit en bracht redding. Ruststand 0 – 0. In de tweede helft zetten we de Driemaster goed onder druk en de kansen bleven komen maar keer op keer bracht de keeper van de Driemaster redding. De bal ging er niet in. Vervolgens kwam er een lange bal richting onze goal en kon de aanvaller van de Driemaster door een onoplettendheid in onze verdediging door lopen richting Chakir. De aanvaller schoot de bal keurig in het doel. 1 – 0 achter. De rest van de wedstrijd bleven we knokken voor de gelijkmaker maar de tijger in het doel van de Driemaster pakte de ene na de andere bal. Een doelpunt in ons voordeel bleef uit.

Uiteraard was er teleurstelling na afloop maar we kunnen met opgeheven hoofd terug kijken op een mooie en spannende wedstrijd waarin we niet opgaven. Complimenten voor alle spelers voor het vertoonde spel en sportiviteit.

Woensdag 22 april spelen we om 18:00 tegen De Tjotter voor de 3e/4e plek. Wij willen alle supporters die ons vandaag gesteund en aangemoedigd hebben enorm bedanken en we hopen jullie de 22ste weer te zien!!!


IMG_20150416_174925033 (Small) IMG_20150416_174453732 (Small) IMG_20150416_174329133 (Small) IMG_20150416_181705186 (Small)

16-04-2015

Nadat we eerste waren geworden in de poulefase stonden vandaag drie wedstrijden op het programma in de finale poule. We moesten spelen tegen Driesprong 1, Lispeltuut en de Tjotter 2. Na een goede warming-up, onder leiding van vier oud-Vuurtoren leerlingen (Quinten, Nouseir, Hakim en Zobier bedankt!!) ging de eerste wedstrijd tegen Driesprong 1 van start.
Na een goede beginfase kwam de bal door goed verdedigend kopwerk van Soufian voor de voeten van Mohamed Jahouh. Mohamed gaf een mooie steekpass op Jayden welke vrij door kon lopen naar de keeper. De keeper stond precies goed waardoor de bal niet in het netje ging. Vervolgens kreeg Marouane nog een goede kans op de 1 – 0 maar zijn inzet ging net naast. In de tweede helft hield Hicham een bal aan de zijlijn knap binnen en wist Mohamed te bereiken. Mohamed aarzelde niet en schoot op de goal. De keeper pakte de bal (niet klem) en deze kwam precies voor de voeten van Ouahib. Ouahib schoot overtuigend binnen, 1 – 0 voor! Vervolgens kwam er vanuit een prachtige aanval een snelle steekpass op Jayden. Jayden sprintte richting de goal en ronde keurig af. 2 -0. De 3 – 0 kwam voort uit een ingooi van ons welke door Mohammed Al-Maliky vakkundig doorgekopt werd naar de sneltrein (aldus Ouahib) Jayden en Jayden rondde weer feilloos af. Eindstand 3 – 0.

De tweede wedstrijd speelden we tegen de Lispeltuut. Na een rommelig begin (er stonden maar 10 spelers van ons in het veld…) pakten we ons mooie spel weer op. Marouane deed een mooi overstapje en Mohamed Jahouh schoot rakelings langs de kruising. Na een mooie aanval en voorzet van Jayden schoot een verdediger de bal bijna in het doel maar de keeper bracht redding. Vervolgens was het rommelig in het strafschopgebied van de tegenstander en de bal kwam uit de kluts via Mohamed voor de voeten van Marouane. Marouane twijfelde geen moment en schoot hard in: 1 – 0 voor! In de tweede helft gaf Jayden een goede steekpass op Hicham. De bal leek te hard en achter te gaan maar Hicham wist de bal op miraculeuze wijze magistraal over de keeper te schieten, wat een geweldig doelpunt. Eindstand 2 – 0 in ons voordeel!

De laatste wedstrijd moesten we tegen het altijd sterkte team van de Tjotter. Vanaf het beginsignaal speelde de Tjotter erg sterk en was er een gevaarlijk schot op ons doel. Chakir maakte een mooie redding en door goed verdedigend werk van Mohammed Jahouh kon een doelpunt voorkomen worden.
De Tjotter bleef gevaarlijk en wist vanuit een corner met een gevaarlijk hoge bal te scoren. Vervolgens hadden wij een corner welke door Jayden genomen werd. De bal kwam via een verdediger weer terug bij Jayden en hij plaatste de bal prachtig over de keeper in het doel. 1 – 1! Vlak voor rust kregen we de bal door wat geklungel niet weg uit ons strafschopgebied en wist de Tjotter te scoren. Ruststand 2 – 1 in het voordeel van de Tjotter. Vlak na rust stonden we achterin niet helemaal goed en werden we door een snelle uitbraak van de Tjotter verrast met nog een tegengoal. Gelukkig bleven we knokken en kregen kansen. Marouane gaf een prachtige steekpass en de sneltrein genaamd Jayden liep de verdediger van de Tjotter er compleet uit en maakt goed af. Eindstand 3 – 2 voor de Tjotter.

Vanavond hebben onze toppers een échte teamprestatie neer gezet: Dankzij onze topverdedigers: Arwin, David, Abdikarim, Jozef en Soufian, handige middenvelders: Mohamed Jahouh, Mohammed Al Maliky, Mohammad, Zeyad en Ouahib, onze pijlsnelle aanvallers Hicham, Marouane en Jayden en onze uiterst betrouwbare keeper Chakir hebben we twee wedstrijden gewonnen en gaan we door naar de halve finale!!!

Morgen, vrijdag 17 april spelen we om 18:45 uur tegen de Driemaster. Wij willen alle supporters die ons vandaag gesteund en aangemoedigd hebben enorm bedanken en we hopen jullie morgen weer te zien!!!


07-04-2015

Vandaag heeft ons jongensteam de 2e ronde in de poulefase gespeeld. Na een week rust konden de jongens vandaag weer vol aan de bak! De eerste wedstrijd speelden we tegen de Schakel. Na een spannende wedstrijd bleef het een tijd lang 0 – 0. De Schakel kreeg een penalty maar onze topkeeper Chakir wist deze te stoppen. Eindstand 0 – 0.

De tweede wedstrijd speelden we tegen Driesprong 2. Ook dit was een spannende wedstrijd waarin we maar liefst twee keer wisten te scoren! De doelpuntenmakers waren Jayden en Marouane. In de laatste paar minuten kregen we nog een tegengoal maar uiteindelijk wisten we de wedstrijd met 2 – 1 te winnen.

Een groot compliment voor onze toppers voor het vertoonde spel en sportiviteit!

We zijn eerste geworden in onze poule en gaan door naar de finalepoule, hierin spelen we drie wedstrijden.

Aankomende wedstrijden:

Jongens
Donderdag 16 april
18:00 Vuurtoren – Driesprong 1 Veld 2
18:30 Vuurtoren – Lispeltuut Veld 2
19:00 Tjotter 2 – Vuurtoren Veld 2

De nummers 1 en 2 uit poule gaan door naar de halve finales. Deze worden gespeeld op vrijdag 17 april en een eventuele finale op woensdag 22 april.

Als school hechten wij enorm veel waarde aan fair-play. Daarom hebben alle deelnemers aan het toernooi het fair-play contract ondertekend. De fair-play regels gelden niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor de toeschouwers. Uiteraard zouden we het leuk vinden wanneer u onze teams komt aanmoedigen, wij willen alleen wel iedereen oproepen om zich sportief te gedragen langs de lijn, zowel tegen eigen spelers, tegenstanders en scheidsrechters!


31-03-2015

Vandaag heeft ons jongensteam de eerste wedstrijden van het schoolvoetbaltoernooi gespeeld. Het team bestaat uit de volgende spelers: Mohamed Jahouh, Soufian, Abdilkadir, Abdikarim, David, Arwin, Ouahib, Jayden, Chakir, Marouane, Zeyad, Jozef, Mohammed Abdulameer, Mohammed Al-Maliky, Mahad en Hicham.

Na een heel aantal trainingen ging toernooi vandaag eindelijk van start. De eerste wedstrijd speelden we tegen een oude bekende, de Driemaster. Hier hebben we in het verleden vaak tegen gespeeld en dat waren altijd spannende wedstrijden, zo ook vandaag. Na een aantal goede kansen bleef het een tijd lang 0 – 0. We bleven goed samen spelen en goed verdedigen waardoor de Driemaster niet echt gevaarlijk kon worden. Uiteindelijk kwam Marouane door een goede steekpass vanuit het middenveld één op één met de keeper. De keeper kwam snel uit en maakte een mooie redding. Door de redding kwam de bal plots voor de voeten van Hicham en deze wist de bal vakkundig van buiten de 16 in het doel te werken. 1 – 0 voor de Vuurtoren! We bleven goed spelen en kregen meer kansen maar de doelpunten bleven uit. Een mooi begin van het toernooi!

De tweede wedstrijden speelden we tegen de Regenboog. In het begin van de wedstrijd hadden we het lastig maar na een minuut of 5 kwamen we beter in ons spel. Dit resulteerde uiteindelijk in een doelpunt van Marouane. Marouane wist vlak daarna weer te scoren maar het was buitenspel dus het feest ging niet door. In de tweede helft was er wederom een mooie steekpass door het midden op Marouane. Marouane liep de twee verdedigers van de Regenboog er uit en schoot de bal mooi strak over de grond in het doel.

Complimenten voor al onze toppers voor het sportieve en mooie voetbal, ga zo door!

Aankomende wedstrijden:

Jongens
Dinsdag 7 april
18:00 Vuurtoren – Schakel Veld 3
18:30 Driesprong 2 – Vuurtoren Veld 3